Καταργούν τους «Χωρίς Μεσάζοντες»

162614-87295-patates2312

Αν ήταν σήριαλ, ή επική ταινία, θα ξεκινούσε με ένα κοντινό πλάνο στο γεμάτο αγωνία πρόσωπο του Ηλία Τσολακίδη (ιδρυτικού μέλους της Εθελοντικής ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας)  μαθαίνοντας λίγα δευτερόλεπτα αφού προσγειώθηκε στην Ελλάδα, ότι η πρώτη παραγγελία πατάτας στο ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, τον Φεβρουάριο του 2012, ξεπερνούσε με την «μία» τους 25 τόνους. Μέσα σε λίγες ώρες είχε κλείσει η πρώτη λίστα των διψασμένων καταναλωτών για «ελεύθερα» και καλά προϊόντα. Και το ταξίδι ξεκινούσε. Οι ταξιδιώτες πολλαπλασιάστηκαν, μέχρι του σημείου σε κάθε γωνιά σχεδόν της χώρας, να πωλούνται ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, προϊόντα της ελληνικής γης, χωρίς καπέλο και σε τιμές πολύ πιο κάτω από τα Σούπερ Μάρκετ.

Η Ιστορία αυτού του κινήματος, που ξεκίνησε από την Κατερίνη, γνωστότερο ως κίνημα της Πατάτας, κινδυνεύει με αφανισμό εξαιτίας των προθύμων εξυπηρετητών των μεσαζόντων.

Με βάση τον νέο νόμο περί λαϊκών αγορών (ν. 4264/2014: Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος …),  απαγορεύεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου σε δήμους άνω των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων (βλέπε άρθρο 25). Δηλαδή, στο εξής, ο παραγωγός που έβαζε πχ. 10 στρέμματα πατάτες, δεν θα επιτρέπεται πλέον να πουλάει τα προϊόντα του απευθείας στους πολίτες, διότι όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι ελάχιστοι οι δήμοι στην Ελλάδα με λιγότερους από 3.000 κατοίκους!

Και επειδή ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες. Και επειδή είναι σχεδόν βέβαιο ότι το «κοπάδι» της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όταν ανακαλύψει τι  ακριβώς ψήφισε, θα αρχίσει να πέφτει από τα σύννεφα, η εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, αποφάσισε να δώσει μία ευκαιρία στους κυβερνητικούς βουλευτές, τουλάχιστον να εξηγηθούν.

Οργανώνεται μία πρότυπη διαδικτυακή διαμαρτυρία  http://www.ecss2006.com/TOPOS/QUESTIONS/201401_XM/Q0.asp αλλά και ευκαιρία ταυτόχρονα, έτσι ώστε να αποσυρθεί ο παράλογος νόμος που προβλέπει ουσιαστικά τον έλεγχο της τροφής των Ελλήνων, εκτός των λαϊκών αγορών και μόνο στα σούπερ μάρκετ με τους όρους που θέλουν τα ολιγοπώλια να ορίζουν τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων.

Περισσότερα στοιχεία για το κρυφό έγκλημα κατά του κινήματος ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ αλλά και των αγροτών – παραγωγών και κυρίως κατά των καταναλωτών, μπορεί να βρει κανείς και στον δικτυακό τόπο http://www.otoposmou.gr/ 

tvxs.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s